In aceasta sectiune gasiti raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Daca aveti alte intrebari legate de produsele noastre va stam la dispozitie.

1. CARE ESTE  DIMENSIUNE IDEALA A UNEI SALTELE?

Salteaua trebuie sa fie cu cel putin 20 cm mai lunga decat inaltimea persoanei care o va folosi.

2. CARE ESTE TIMPUL DE ACOMODARE A CORPULUI CU O SALTEA NOUA?

La o saltea noua corpul fiecaruia dintre noi poate reactiona diferit. De cele mai multe ori timpul de acomodare sau de tranzit intre o saltea veche si o saltea noua poate fi intre 1-3 saptamani. Mai ales daca aveti o saltea veche, moale si care are zone in care s-a lasat buretele sau arcurile s-au rupt, coloana vertebrala trebuie sa se obisnuiasca cu sustinerea pe care o ofera o saltea noua. Aceasta schimbare se manifesta la unele persoane cu dureri de spate, pe cand la altii nu se manifesta nici o schimbare.

3. CUM DESCOPAR CE DURITATE A SALTELEI ESTE OPTIMA PENTRU MINE?

Duritatea unei saltele este subiectiva si depinde de ce prefera fiecare individ in parte. Duritatea optima pentru fiecare in parte se determina in mod normal prin testarea unei saltele in magazin.

4. CAND TREBUIE SA SCHIMB O SALTEA?

Durata de viata a unei saltele depinde foarte mult de materialele folosite si de calitatea lor. In general se poate spune ca dupa 5 ani, gradul de sustinere al unei saltele se diminueaza. Schimbarea husei unei saltele din motive de igiena se recomanda mai repede de 5 ani.

5. DE  CE AU SALTELELE NOI UN MIROS SPECIFIC?

Saltele noi pot avea un miros specific , dar nu dauneaza sanatatii. Mirosul dispare in mod normal dupa o perioada de utilizare intre 1-3 saptamani.

6. LA CE TREBUIE SA AIBA GRIJA PERSOANELE CU ALERGII?

Persoanele care sufera de alergii tolereaza mai bine materialele sintetice. Din acest motiv ar trebui sa achizitioneze saltele cu huse detasabile pe care le pot spala in functie de necesitati. Din acest motiv majoritatea textilelor pe care le folosim sunt tratate anti-alergii, care pe termen lung asigura un climat fara germeni.

7. CUM AM GRIJA DE SALTEAUA MEA?

Pentru saltelele care au husa detasabila acestea se pot spala in masina de spalat pe program normal cu detergent adecvat. Daca husele din material tricot isi modifica forma ele isi revin la normal daca se intinde materialul. Pentru saltelele care nu au huse detasabile pentru eliminarea unor pete mici va recomandam sa folositi o perie moale si detergent adecvat. Nu expuneti salteaua la temperaturi ridicate sau direct in soare, de asemenea sticlele pentru apa fierbinte sau  pernele electrice cu temperaturi peste 40grade pot dauna saltelei.

8. DE CE ESTE ATAT DEI MPORTANTA BAZA PE CARE VOI PUNE O SALTEA NOUA?

Baza pe care se aseaza salteaua este cea care sporeste calitatile saltelei. Simbioza dintre baza si saltea creeaza un mediu optim de dormit. Baza ofera un suport in plus care in functie de pozitia in care dormiti ar trebui sa se adapteze acesteia  impreuna cu salteaua.